Aktuelnosti

Predsednik Društva za informativnu bezbednost Srbije, gospodin Zoran Živković, je dao izjavu za portal Al Jazeera na temu kiber terorizma. Tekst novinara Maria Pejovića prenosimo na našem sajtu u celosti.

 

Drštvo za informacionu bezbednost Srbije učestvovalo je na konferenciji BizIT u Beogradu, 4. novembra 2015. godine. Ispred Društva prezentaciju na temu "Bitka za Zakon o informacionoj bezbednosti" održao je njegov osnivač i predsednik g. Zoran Živković.

 

Magazin PC Press i portal eKapija izvestili su o Kursu informacione bezbednosti koji je održala naša kompanija sa Društvom za informativnu bezbednost Srbije za najbolje nastavnike informatike srednjih škola nagrađenih Diskobolos nagradom. 

 

 Kompanija Towers Net, zajedno sa Društvom za informacionu bezbednost Srbije, održala je 25.8.2015. godine Kurs informacione bezbednosti nastavnicima nagrađenim Diskobolos nagradom za najbolje nastavnike informatike u Srbiji 2014. godine. Svim nagrađenim nastavnicima i njihovim školama tom prilikom je poklinjen komplet knjiga iz domena Informacione bezbednosti i savremenog IKT-a kao i besplatan kurs za nagrađene nastavnike i po jednog učenika iz nagrađenih škola.

 

Predsednik Društva za informacionu bezbednost Srbije, Zoran Živković, kao i dr Milenko Ostojić i prof. dr Slobodan Petrović dali su izjave za jučerašnji broj Večernjih novosti. Tema je bila Nacrt zakona o informacionoj bezbednosti: 

Društvo za informacionu bezbednost Srbije gotovo čitavu deceniju, od prvih dana svog neformalnog postojanja pa zatim formalnog, čini sve kako bi Srbija dobila svoju Strategiju informacione bezbednosti, svoj Zakon o informacionoj bezbednosti i svoje ravnopravno mesto u svetskoj kiber zajednici, pre svega kroz osnivanje CERT-a i njegovo uključivanje u svetsku mrežu.

Na Kopaoniku, od 9. do 13. marta 2015. godine, jubilarnoj  XXI  konferenciji YU INFO 2015   u programskoj oblasti zaštita i sigurnost podataka Društvo za Informacionu bezbednost Srbije učetvovalo je sa radom: „Novi izazovi kiber bezbednosti Informacionih sistema – Mesto i uloga  sistema za detekciju i prevenciju nove generacije (Intrusion Prevention System)“.

Društvo za informativnu bezbednost Srbije je učestvovalo na ovogodišnjem održavanju konferencije E-trgovina na Paliću, od 15. do 17. maja 2014.godine. Ova manifestacija je posvećena razvoju i popularizaciji domaćeg i regionalnog tržišta elektronske trgovine i poslovanja.