DIBS na konferenciji BizIT održalo predavanje na temu “Bitka za Zakon o informacionoj bezbednosti”

 

Drštvo za informacionu bezbednost Srbije učestvovalo je na konferenciji BizIT u Beogradu, 4. novembra 2015. godine. Ispred Društva prezentaciju na temu "Bitka za Zakon o informacionoj bezbednosti" održao je njegov osnivač i predsednik g. Zoran Živković.

Društvo se od prvih dana svojeg postojanja zalaže da Srbija dobije adekvatan zakonski okvir o informacionoj bezbednosti, ukazujući na značaj ovog domena na ukupnu nacionalnu bezbednost naše zemlje. Na održanom predavanju, g. Živković je ukazao na posvećenost drugih zemalja razvoju i usavršavanu informacione bezbednosti. Većina njih je svoju IB regulativu počela da razvijaju pre više od 25 godina dok Sbija za sada ima samo jedan nacrt zakona.

Srbija zaslužuje da ima dobar zakon o informacionoj bezbednosti, zakon koji će pre svega biti u funkciji strateških ciljeva nacionalne bezbednosti i u interesu svih njenih građana.

Primedbe i komentare Društva za informacionu bezbednost Srbije o Nacrtu zakona o informacionoj bezbednosti možete pročitati u ranijim vestima na našem sajtu.

Ukoliko želite možete preuzeti pdf verziju korišćene prezentacije:

PregledAttachmentSize
Bitka za zakon.pdf298.56 KB